nieuws

Round Hill blijft fors investeren in bestaande woningen

Beleggingen

Na de verkoop van 9.544 woningen aan Heimstaden wil Round Hill Capital opnieuw op grote schaal investeren in onder meer bestaande residentiële complexen in Nederland.

Round Hill blijft fors investeren in bestaande woningen

Dat zegt Sander van den Heuvel, gevraagd of Round Hill Capital in Nederland ‘over the hill’ is. ‘De ambitie is om op een vergelijkbare schaal in Nederland actief te blijven. Of dat lukt, is afhankelijk van de kansen die zich aandienen en de bereidheid van investeerders om daar op in te gaan’, zegt Van den Heuvel. Hij is samen met Tom Hillegers verantwoordelijk voor beleggingen van Round Hill Capital in Nederland.

Volgens Hillegers vindt de verkoop van 9.544 woningen aan Heimstaden plaats als onderdeel van een geplande exit. ‘Het is op een maand na vijf jaar geleden dat we de eerste aankopen deden. Het was vanaf het begin de bedoeling om rond deze tijd de exit te maken.’

Geen donkere wolken

Buitenlandse beleggers zijn nog lang niet uitgekeken op de Nederlandse woningmarkt, zegt Hillegers. ‘We zien nog geen donkere wolken. Integendeel, we merken dat de belangstelling alleen maar toeneemt. De Nederlandse woningmarkt heeft nog steeds een sterk fundament. Er zijn meer woningen nodig dan er nu staan. De druk vanuit de gebruikers- en beleggingsmarkt blijft groot.’

In deze fase van de vastgoedcyclus meldt zich wel een ander type buitenlandse belegger. Bij de Nederlandse entree van Round Hill in 2014 waren dat opportunistische partijen die hun kans roken om op de bodem van de markt in te stappen. Nu gaat het om beleggers op zoek naar coreproduct, aldus de Nederlandse medewerkers van Round Hill Capital.

Significant

Via ontwikkelprojecten heeft Round Hill Capital in Nederland ongeveer 3.500 woningen in de pijplijn. Ongeveer 2.000 woningen moeten komen uit de projecten Merwede Kanaalzone in Utrecht en Ringpark en de Overschiestraat in Amsterdam. Twee projecten met studentenwoningen in Groningen en Utrecht zijn goed voor nog eens 2.000 eenheden. Over het aantal dat er bij komt via de aankoop van bestaande woningen zegt Hillegers: ‘Significant.’

Reageer op dit artikel