nieuws

Profuomo strijkt neer aan het Noordeinde in Den Haag

Beleggingen

Na Amsterdam en Rotterdam opent het herenmodemerk Profuomo medio juli 2019 haar deuren in Den Haag, op het Noordeinde 8.

Profuomo strijkt neer aan het Noordeinde in Den Haag

Eigenaar van het pand, Urban Interest heeft met Profuomo een huurder gevonden die bij de luxe uitstraling van de buurt past. In 2018 hebben de Hoogstraat en het Noordeinde een flinke opknapbeurt gekregen om de allure van dit  winkelgebied te versterken. De Hoogstraat en het Noordeinde staan bekend om de exclusieve winkels op het gebied van mode, design en interieur van internationale merken en lokale ondernemers.

Profuomo, onderdeel van een derde generatie familiebedrijf, maakt stijlvolle Italiaanse mannenmode. De smart casual collecties bestaan uit tijdloze basics in shirts, knitwear, accessoires, jasjes en broeken en vernieuwende items op het gebied van draagbare, Italiaanse mode. Profuomo werkt met de bekendste Italiaanse wevers en zet met haar collecties in op ‘affordable luxury’. De opening van de Brandstore in Den Haag past in de groeistrategie. Naast meer zichtbaarheid voor het merk, zal de Store  een spin-off hebben voor retailers in Den Haag die Profuomo in het assortiment voeren. Verhuurder werd geadviseerd door CushmanWakefield en huurder werd bijgestaan door E-retail.

Dolf Mook (Urban Interest): ‘Den Haag heeft zich sterk ontwikkeld op het gebied van luxury shopping en blijft ook verder groeien in dit segment. Profuomo is hierin een hele mooie toevoeging’. Met over de 50.000 expats in Den Haag en het sterk toenemende aantal toeristen vinden de luxe hotelketens eveneens hun weg naar de hofstad. Zo opende begin februari Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde haar deuren. Dit vier-sterren boutiquehotel is gevestigd in een voormalig bankgebouw dat dateert uit 1883. Daarnaast zal in 2020 het eerste Nederlandse luxe Vocohotel met meer dan tweehonderd kamers openen aan de Kneuterdijk 8, met een doorgang naar het Noordeinde.

Reageer op dit artikel