nieuws

Ook Nederlandse woningen in vizier Catella

Beleggingen

De Berlijnse vastgoedbelegger Catella Residential Investment Management GmbH (CRIM) kijkt ook naar Nederlandse woningen voor haar nieuwe ‘woonfonds’.

Ook Nederlandse woningen in vizier Catella

Begin maart lanceerde CRIM haar derde Europese Residential Fund voor internationale klanten. Het op Luxemburgse leest geschoeide open-end fonds fonds heeft als doel om een ​​gediversifieerde residentiële vastgoedportefeuille in Europa op te bouwen.

Beoogd volume

Het beoogde volume van het fonds is 1 miljard euro, waarbij doelrendementen worden aangehouden van netto 5-6%. Het fonds richt zich op institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, stichtingen, fondsen van fondsen en andere professionele beleggers. Een niet nader genoemd Duits pensioenfonds steekt als eerste 50 tot 100 miljoen euro in de portefeuille.

Stabiele cashflow

Bij het opbouwen van de gediversifieerde portefeuille zal de nadruk liggen op moderne en betaalbare appartementen met een stabiele cashflow. Daarnaast kijkt CRIM ook naar  nieuwe ontwikkelingen en/of objecten in groeiende marktsegmenten zoals studentenhuisvesting, jonge professionals en appartementen voor senioren.

Ook in Nederland

Bij de aftrap repte het CRIM te gaan beleggen in geselecteerde groeiregio’s in onder meer Duitsland, de Benelux, Frankrijk en de Scandinavische landen. Desgevraagd geeft CRIM bij monde van woordvoerder Lisette van der Ham aan dat Catella nadrukkelijk naar Nederland kijkt bij het opbouwen van het fonds. ‘Ja wij willen ook in Nederland woningen kopen. Denk aan eengezinswoningen, seniorenwoningen, woongroepen (co-living) en studentenhuisvesting.’

Reageer op dit artikel