nieuws

NSI krijgt hoofdprijs voor lege kantoren Zoetermeer

Beleggingen

NSI heeft twee leegstaande kantoorgebouwen aan de Eleanor Rooseveltlaan 3-25 en 29-51 in Zoetermeer verkocht aan de Belgische ontwikkelaar Cornerstones Development.

NSI krijgt hoofdprijs voor lege kantoren Zoetermeer

De transactie omvat 7.690 m2 kantoorruimte en 150 parkeerplaatsen. Voor Cornerstones Development is dit de eerste aankoop in Nederland. De gemeente Zoetermeer heeft het perceel eind 2018 geïdentificeerd als potentieel woongebied.

Bas Wilberts, director Alternative Investments bij Savills, licht toe: ‘In het verkooptraject is er niet alleen gekeken naar de huidige kantoorfunctie, maar ook naar de mogelijkheden van het perceel in de toekomst. Het feit dat de locatie in potentie gebruikt mag worden als woongebied, heeft bijgedragen aan een brede beleggersinteresse en een goede verkoopprijs.’

NSI werd bij deze transactie begeleid door Savills. Cornerstones Development werd geadviseerd door Harbinger Real Estate Development.

De prijs voor de twee objecten bedroeg 7.000.000 euro, blijkt uit de akte van levering. Dat komt neer op meer dan 900 euro per vierkante meter leeg kantoor. Dat is een vijfde lager dan de gemiddelde vierkantemeterprijs van 1.160 euro bij de aankoop van twaalf kantoren door een joint venture van Harbert Management Corporation en Quan Real Estate. De bezettingsgraad van die portefeuille is 81 procent.

Reageer op dit artikel