nieuws

Nieuw fonds ASR investeert in campus TU Delft

Beleggingen

ASR Real Estate gaat met zijn nieuwe ASR Dutch Science Park Fund de campus van de TU Delft verder tot ontwikkeling brengen.

Nieuw fonds ASR investeert in campus TU Delft

Dat hebben de partijen op 4 februari 2019 vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Het op 1 maart opgerichte ASR Dutch Science Park Fund (ASR DSPF) investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parks.

De focus van het nieuwe fonds ligt op de meest ontwikkelde science parks in Nederland. Deze locaties bieden volgens ASR Real Estate een stabiel en aantrekkelijk investeringsklimaat dankzij sterke ecosystemen, met onder meer onderwijs door Nederlandse topuniversiteiten, onderzoeksprogramma’s en commerciële activiteiten.

Het ASR DSFP investeert vooral in kantoorruimte, productie-, en onderzoeksruimte, maar bijvoorbeeld ook in shortstay-appartementen, retail en horeca. Daartoe gaat het fonds samenwerkingen voor de lange termijn aan met universiteiten.

In de samenwerking met de TU Delft richt ASR DSPF zich op vastgoed voor commerciële partijen die zich op de campus willen vestigen.  De universiteit richt zich op vastgoed voor zijn kerntaken onderwijs, onderzoek en valorisatie.

Het is het vierde sectorfonds van de vastgoedvermogensbeheerder en richt zich op institutionele beleggers. Net als bij het winkel-, woning- en kantorenfonds treedt ASR Nederland op als anchor investor.

‘Mooi rendement en impact op Nederlandse kenniseconomie’

‘Mooi rendement en impact op Nederlandse kenniseconomie’

Eeuwigheidswaarde staat centraal bij het fondsen van ASR Real Estate, zegt ceo Dick Gort. ‘Hierdoor zijn wij een aantrekkelijke partner voor universiteiten, die net als wij keuzes maken voor de lange termijn. Met het nieuwe fonds onderstreept ASR Real Estate deze visie, en voorziet het beleggers van een passend en duurzaam product, met impact op de Nederlandse kennissector.’

Luc Joosten, fund director van ASR DSFP, stelt een gezonde verhouding tussen rendement en risico in het vooruitzicht. ‘Het fonds biedt aantrekkelijk rendement met een verantwoord risicoprofiel, gericht op een portefeuille met jarenlange stabiele huuropbrengsten en aantrekkelijke waardeontwikkelingen. ASR DSPF heeft tot doel om panden op verschillende science parks en met verschillende huurdersprofielen te combineren in haar portefeuille. Dit resulteert in een uniek fonds in Nederland.’

Reageer op dit artikel