nieuws

M&G koopt Holiday Inn Express Sloterdijk

Beleggingen

De vastgoedtak van de Britse vermogensbeheerder M&G heeft het 254 kamers tellende Holiday Inn Express hotel op Sloterdijk (Amsterdam) gekocht van Invesco Real Estate voor 42,8 miljoen euro.

M&G koopt Holiday Inn Express Sloterdijk

The Vincent Hotel Group, waar het hotel onder valt, heeft nog een langlopend huurcontract op het pand. Voor het M&G European Secured Property Income Fund (Eurospif) is dit de eerste belegging in Nederland.

Het fonds is gegroeid naar 473 miljoen euro en heeft beleggingen in acht Europese landen. Pensioenfondsen en verzekeraars hebben in totaal al 656 miljoen euro toegezegd aan de strategie.

Het hotel ligt naast station Amsterdam Sloterdijk, met directe verbindingen naar Schiphol en het centrum van de hoofdstad. Sloterdijk was ooit een monofunctioneel kantorenpark, maar ondergaat een transformatie naar een modern werk-, woon– en verblijfsgebied. Het pand waar de Holiday Inn Express is gevestigd werd zeven jaar geleden getransformeerd van kantoor naar hotel.

Amsterdam is steeds meer in trek bij toeristen en zakelijke bezoekers. Het aantal overnachtingen is gestegen van 10,7 miljoen in 2012 tot ongeveer 15,6 miljoen in 2017. De gemiddelde bezetting van kamers is in die periode gestegen van 74 procent tot 84 procent. Naar verwachting zullen de statistieken uitwijzen dat alleen London in 2018 meer hotelovernachtingen in de boeken kan schrijven, stelt M&G.

Laurien van Wieringen, directeur bij M&G Real Estate, ‘Amsterdam behoort tot de top qua toeristische bestemmingen. Sloterdijk is volop in herontwikkeling en er gaat steeds meer geld naartoe. Dit hotel is ideaal gelegen om van deze trend te profiteren en het nog 25 jaar durende huurcontract biedt onze klanten inkomstenzekerheid.’

‘Dit is de derde belegging van het fonds in de hotelsector en de eerste investering in Nederland. Het kapitaal dat de afgelopen drie jaar is ingezet, biedt onze klanten die voornamelijk gevestigd zijn op het Europese vasteland, langetermijninkomsten uit een gediversifieerde portefeuille die belegt in alle sectoren en in een aanzienlijk aantal Europese landen’, zegt Stefan Cornelissen, hoofd M&G in Nederland.

Savills adviseerde M&G bij de aankoop.

Reageer op dit artikel