nieuws

Intercontinental gaat hotel in bankgebouw Kneuterdijk uitbaten

Beleggingen

Intercontinental Hotels Groep (IHG) gaat het voormalige bankgebouw van ABN Amro aan de Kneuterdijk 8 in Den Haag uitbaten. In het pand wordt het eerste zogeheten Voco-hotel van Nederland gevestigd, het nieuwe merk van IHG in het hogere segment. 

Intercontinental gaat hotel in bankgebouw Kneuterdijk uitbaten
Het voormalige ABN Amro pand aan de Kneuterdijk in Den Haag

Het monumentale bankgebouw dateert uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Tot 2017 was ABN erin gevestigd, waarna vastgoedontwikkelaar DHG het overnam. Een jaar later kwam het pand voor 28.5 miljoen euro in handen van de Oostenrijkse hotelontwikkelaar UBM. In het pand worden meer dan 200 kamers en suites gerealiseerd. Alle historische elementen van de gevel blijven bewaard en worden zorgvuldig gerenoveerd.

200 hotels in 10 jaar

Het concept van voco, Latijn voor uitnodigen of samenkomen, kan volgens IHG worden gebruikt voor nieuwbouw, maar het is ook als conversiemerk geschikt voor hoteleigenaars. Het versterkt het aanbod van IHG in het hogere segment van ruim 35 miljard euro, dat tegen 2025 met nog eens ruim 17,5 miljard euro zal groeien. De hotelketen verwacht de komende 10 jaar meer dan 200 voco-hotels te openen in aantrekkelijke stedelijke en recreatieve locaties zoals Den Haag.

Reageer op dit artikel