nieuws

Eten op wielen voert snelst groeiende bedrijven aan

Beleggingen

Verkoop van eten waar je weinig of geen vierkante meters voor nodig hebt, voert de lijst 250 snelst groeiende bedrijven aan. In de top 10 staat ook een oudgediende die inmiddels juist de gang naar fysieke locaties heeft gemaakt. 

Eten op wielen voert snelst groeiende bedrijven aan
Picnic bezorgwagen

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship stelde samen met de Rotterdam School of Management (RSM) de lijst van 250 snelst groeiende bedrijven samen door te kijken naar een selectie van ongeveer 3.000 Nederlandse scale-ups, bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en nu een groeispurt maken.

Elektrische autootjes

De lijst wordt aangevoerd door online supermarkt Picnic, in 2015 opgericht door Michiel Muller. In drie jaar tijd is het bedrijf gegroeid naar 1.697 werknemers. Daarnaast is er een grote groep freelance bezorgers die dagelijks op de weg zit om met elektrische autootjes boodschappen te bezorgen. De online supermarkt heeft inmiddels al vijf distributiecentra, de laatste werd in oktober 2018 in Rotterdam geopend. 

Eten bestellen

Direct achter Picnic staat Takeaway.com, in Nederland bekend onder de naam Thuisbezorgd.nl. Het bedrijf fungeert als een platform voor mensen die online eten willen bestellen en inmiddels meer dan 30.000 bezorgrestaurants. Vanaf het prille begin in 2000 groeide het bedrijf naar 2.272 werknemers die buiten Nederland, werken in de andere landen waar Takeway.com actief is: België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen, Portugal en Vietnam.

Rituals en Action

Ook in de top 10, op plek 3 respectievelijk 4 de  inmiddels al bekende gezichten in de winkelstraat Rituals en Action. De laatste retailer maakt deze week een klinkende spurt in omzet en aantal filialen bekend.  Op plek 7 het favoriete voorbeeld van consultants en managementsprekers als het om online retail gaat: CoolBlue. Het bedrijf van Pieter Zwart is inmiddels niet meer puur online bezig maar heeft inmiddels al 8 fysieke winkels.

Reageer op dit artikel