nieuws

Eminence grise CV-sector back in business

Beleggingen

Na de slepende crisis veert de CV-sector op en treden nieuwe partijen toe. Voorbeeld is nieuwkomer Connect Invest, specialist in de selectie van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers.

Eminence grise CV-sector back in business
Henk Reyersen van Buuren geldt als de eminence grise van de CV-sector.

Volgende maand wordt hij 79. Maar Henk Reyersen van Buuren praat nog met het enthousiasme van een jonge hond over zijn plaatsingskantoor dat hij een jaar geleden samen met zijn zakenpartner Pieter van Herk (49) begon en de kansen die hij ziet voor beleggers. De onkreukbare vastgoedman, omschreven door De Telegraaf als ‘een van de oudste starters ter wereld’, geldt als de eminence grise van de CV-sector. Hij kan bogen op ruim 40 jaar ervaring in het vak en verzorgde in zijn lange carrière plaatsingen voor onder andere VastNed, DIM Vastgoed, Sectie5, Akron en APF.

Enorm leuk

‘Ik vind het nog steeds enorm leuk om met vastgoed en met mensen om te gaan en die met elkaar te verbinden. Zorgvastgoed spreekt mij vooral erg aan en ik zie veel kansen voor particuliere beleggers in deze groeimarkt. Het is leuk om de ervaring die ik heb, te combineren met de huidige communicatiemiddelen’, verklaart Reyersen van Buuren welgemoed.

Connect Invest in Breukelen is gespecialiseerd in het selecteren van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers, met name op het gebied van zorg en wonen. Beide heren hebben jarenlange ervaring met vastgoed(beleggingen). Van Buuren verkocht in 2012 zijn adviesbureau. Een van de voorwaarden destijds was dat hij drie jaar niet actief zou zijn in de markt. Van Herk was onder andere bij de institutionele vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest betrokken bij een zorgvastgoedfonds.

Groeifonds

Voordat hij Connect Invest oprichtte was Reyersen van Buuren begin vorig jaar al betrokken bij de eerste emissie van het S5 Vitae Fonds van Sectie5 Investments N.V. Dit fonds is volgens de fondsenbouwer het eerste en op dit moment ‘enige’ groeifonds in Nederlands zorgvastgoed voor particuliere beleggers. Het beoogde fondsvolume bedraagt 200 miljoen euro, waarvan 80 miljoen eigen vermogen. Beleggers kunnen vanaf 10.000 euro instappen, het beoogde directe rendement ligt gemiddeld op 7 procent per jaar.

In november 2018 rondde Connect Invest de tweede emissie succesvol af. De portefeuille beslaat nu drie woonzorgcomplexen, maar dat zal de komende vijf jaar uitgroeien naar 30 à 40 objecten, verspreid over het hele land. In mei volgt naar verwachting de  derde emissie. De vergunningaanvraag hiervoor van Sectie5 ligt momenteel bij toezichthouder AFM.

Reageer op dit artikel