nieuws

Dokvast plaatst ruim 11.000 zonnepanelen

Beleggingen

Met de plaatsing van 11.620 zonnepanelen heeft vastgoedbedrijf Dokvast het dak van zijn pand op het Tilburgse bedrijventerrein Kraaiven naar een duurzame energiecentrale getransformeerd.

Dokvast plaatst ruim 11.000 zonnepanelen

Op het dak liggen hoogrendementspanelen van elk 300 Wattpiek (Wp) met een totaal vermogen van 3,5 MWp. Hiermee worden jaarlijks duizend Tilburgse huishoudens van stroom voorzien.

Met het indrukwekkende zonnestroomproject wordt bijgedragen aan de duurzame doelstellingen die de Oisterwijkse vastgoedontwikkelaar heeft. ‘Wij geloven dat duurzaamheid de toekomst heeft. Door zelf zonnestroom op te wekken met één van de grotere zonnestroomprojecten van Nederland onderstrepen we dat’, stelt Jos Klanderman, managing director van Dokvast.

Op donderdag 21 maart verrichtte de Tilburgse wethouder Oscar Dusschooten (Financiën en Milieu) de openingshandeling van het zonnestroomproject, waarbij hij symbolisch een grote stekker aansloot op het dak. Vanaf april 2019 is de installatie definitief operationeel.

Het pand NewLogic I wordt gehuurd door  het sportkledingbedrijf Puma en beslaat 32.000 m2. Het distributiecentrum zal dit jaar nog worden uitgebreid met 14.000 m2. Dokvast wil ook graag het dakvlak van deze nieuwbouw voorzien van een PV-installatie. Het nieuw te bouwen dakvlak laat een installatie toe van 1,5 MWp aan geïnstalleerd vermogen.

Powerlinq

Dokvast heeft voor de activiteit opwekken van duurzame energie op eigen distributiecentra Powerlinq B.V. opgericht. Momenteel worden door KiesZon op een drietal distributiecentra 40.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Jaarlijks gaan deze zonnedaken samen ruim 11.000 MWh zonnestroom opwekken. Naar verwachting zal het derde en laatste zonnedak in het eerste kwartaal van 2019 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel