nieuws

Bouwinvest en APG stappen in Chinese woningen

Beleggingen

Bouwinvest, APG Asset Management, Greystar en Macquarie Real Estate Investments hebben naar nu blijkt een fonds opgericht van 450 miljoen dollar (400 miljoen euro) voor Chinese woningen.

Bouwinvest en APG stappen in Chinese woningen

Dat blijkt uit een bericht op de website van Bouwinvest. Macquarie en Greystar richtten in 2018 een huurplatform op voor Azië en het Pacifische gebied. APG heeft zich daar onlangs bij gevoegd.

Het fonds gaat beleggen in hoogwaardige activa in Chinese topmarkten. De focus ligt eerst op Shanghai, met zijn aantrekkelijke verhouding tussen vraag en aanbod.

‘Bouwinvest heeft uitgebreide ervaring met het investeren in en beheren van huurwoningen, zowel via ons vlaggenschipfonds in Nederland als onze internationale investeringen wereldwijd. Deze investering in de Chinese appartementensector bouwt voort op dat trackrecord en is een sterke aanvulling op onze recente investering in een huurwoningenportefeuille in het centrum van Tokio’, zegt Tjarko Edzes, directeur van Asia-Pacific Investments voor Bouwinvest.

‘We zijn verheugd onze beleggingsexposure in de regio Azië-Pacific verder uit te breiden, waar Bouwinvest onlangs een lokaal kantoor heeft geopend. We zijn verheugd om samen te werken met Greystar en APG in deze onderneming’, aldus Edzes.

‘APG is al een langetermijnbelegger in huurwoningen in Europa en de Verenigde Staten. We verwachten dat deze sector snel een institutionele beleggingscategorie wordt in Azië-Pacific’,  zegt Graeme Torre, hoofd van Private Real Estate Asia van APG Asia Pacific.

Reageer op dit artikel