nieuws

Dynamic stapt in verhuurhypotheek voor particuliere belegger

Beleggingen

Hypotheekverstrekker bijBouwe gaat zogeheten verhuurhypotheken verstrekken aan particuliere beleggers.

Dynamic stapt in verhuurhypotheek voor particuliere belegger
Bouwe Kuik

Dynamic, de nieuwe naam van Dynamic Credit, is met het merk bijBouwe al enkele jaren als regiepartij actief op de Nederlandse woningmarkt. Het bedrijf verstrekt hypotheken namens binnen- en buitenlandse institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen.

Tekort aan aanbod

Dynamic gaat nu voor het eerst hypotheken verstrekken voor woningen die verhuurd worden. Oprichter Bouwe Kuik: ‘Dit is niet alleen goed voor beleggers en eigenaren maar ook voor de woningmarkt op zich. Het is genoegzaam bekend dat er een tekort aan aanbod in de vrije huursector is. Particuliere beleggers kunnen daar denk ik een belangrijke rol in spelen.’

90 procent LTV

De verhuurhypotheek van Dynamic gaat maximaal 90 procent van de Loan to Value (LTV) in verhuurde staat bedragen. Volgen Kuik hanteren de meeste andere geldverstrekkers nu nog een lagere LTV, van tussen de 70 en 80 procent. ‘Gelet op de marktomstandigheden, is een wat hogere LTV, rekening houdend met de verhuurde staat, goed te verantwoorden.’

Reageer op dit artikel