nieuws

Bart Pierik: ‘Agrarisch had groot kunnen worden’

Beleggingen

Bart Pierik: ‘Agrarisch had groot kunnen worden’
Bart Pierik

Ceo Bart Pierik van assetmanager Primevest Capital Partners had een jaar geleden bij de overname van acht Bouwfonds-fondsen ook het fonds met landbouwgrond willen meenemen.

‘Het is door de bank op een laag pitje gezet, erg jammer. Met de opzet en het idee erachter had Rabo marktleider kunnen worden.’ Pierik nam in maart 2018 via een management buy-out acht Bouwfonds-fondsen mee naar zijn nieuwe onderneming Primevest Capital Partners.

Het product voldeed volgens Pierik aan de vereisten van een duurzaam beleggingsproduct en scoorde goed op alle aspecten van corporate social responsibility. ‘De Wereldbank wilde zelfs instappen, wat institutionele beleggers extra zekerheid zou bieden tegen het risico van onteigening door boosaardige overheden.’

Primevest stapt in lantaarnpalen

Primevest stapt in lantaarnpalen

Rabo was echter bevreesd dat NGO’s kritiek zouden uiten en de bank zou worden beschuldigd van land grabbing. Grond in handen van buitenlandse partijen ligt overal ter wereld politiek gevoelig. ‘Rabo had er het wereldwijde netwerk en het researchapparaat voor om dit tot een succes te maken. Ons netwerk is Europees. Door de uitkoop is ons speelveld als organisatie verkleind.’

Reageer op dit artikel