nieuws

ASR verwacht 7 procent rendement op scienceparks

Beleggingen

ASR verwacht 7 procent rendement op scienceparks

Investeerders in het ASR Dutch Science Park Fund kunnen een rendement van 7 procent verwachten.

Dat zegt fondsdirecteur Luc Joosten. ‘Een rendement van 7 procent moet kunnen. Scienceparken zijn nog geen volwassen beleggingscategorie, maar bezitten wel alle fundamenten die wij graag zien voor een fonds met een core-profiel. Je kunt verwachten dat ze het goed blijven doen door de aanwezigheid van een manifeste kennisdrager. Zoals een universiteit die ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor commerciële functies daaromheen.’

‘Mooi rendement en impact op Nederlandse kenniseconomie’

‘Mooi rendement en impact op Nederlandse kenniseconomie’

Voor beleggen in scienceparken is wel lokale kennis nodig, zegt Joosten. ‘Een sciencepark trekt klanten uit de hele wereld, maar er is ook veel lokale business die voorkomt uit de universiteit of haar directe omgeving. Je moet je er meer in verdiepen dan in andere beleggingscategorieën. Doe je dat, dan heb je het voordeel dat nog weinig andere investeerders zich specifiek op kennisparken richten. Er zijn al wel beleggers die vastgoed kopen op een sciencepark. Maar die doen dat niet zozeer om het type locatie. Het gaat ze eerder om dat langlopende contract met die sterke huurder.’

Reageer op dit artikel