nieuws

Vastned rondt transformatie portefeuille af

Beleggingen

Vastned heeft de transformatie van haar portefeuille aan winkelvastgoed afgerond. Dat heeft de belegger bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers over 2018. Het bezit bestaat nu voor 82% uit high street winkelvastgoed in grotere Europese steden als Amsterdam, Parijs en Madrid. 

Vastned rondt transformatie portefeuille af
Taco de Groot, ceo Vastned

‘We hebben de kwaliteit van onze portefeuille verder verbeterd door onze high street clusters in Amsterdam, Utrecht, Parijs en Madrid uit te breiden met een selectief aantal mooie winkel- en food & beverage panden’, aldus Vastned CEO Taco de Groot (foto) in een toelichting. Vastned investeerde voor 48,8 miljoen euro in dergelijke panden.Voor enkele toplocaties in Amsterdam (Kalverstraat en Rokin) en Madrid werden grote namen als UNIQLO en Sephora als huurders aangetrokken.

Niet strategische objecten

‘Tevens hebben we verschillende niet-strategische objecten verkocht in Nederland en Frankrijk om het risicoprofiel van de portefeuille verder te verlagen’,  vervolgt De Groot. In totaal verkocht Vastned voor 70,7 miljoen euro aan niet-strategische panden in Nederland en Frankrijk.

Bezettingsgraad

Het zorgt ervoor dat de beleggingsportefeuille ultimo 2018 voor 82% uit panden op toplocaties bestond. In 2011 was dit nog maar 27%. De bezettingsgraad van de portefeuille 50 basispunten gestegen naar 98,6% eind 2018.

Brutohuurgroei

Gekeken naar dezelfde bezittingen bedroeg de brutohuurgroei in 2018 0,8% voor de gehele portefeuille en 1,6% voor core city assets. De totale portefeuille werd 5,9 miljoen euro meer waard, vooral door een waardestijging bij de core city assets van 12.1 miljoen euro.

Direct resultaat

Het directe resultaat, huurinkomsten minus de kosten, kwam in 2018 uit op 2,22 euro per aandeel, iets meer dan de 2,20  euro die Vastned had verwacht.

Reageer op dit artikel