nieuws

Teijin Aramid huurt van PingProperties in Arnhem

Beleggingen

Teijin Aramid huurt van PingProperties in Arnhem
Velperweg 76, Arnhem

Eigenaar PingProperties renoveert en verduurzaamt een bestaand kantoorgebouw van 4.600 m2 op het voormalige Akzo-terrein aan de Velperweg 76 in Arnhem voor huurder Teijin Aramid.

Teijin Aramid sluit bovendien een langlopend huurcontract voor 22.000 m2 inclusief 225 parkeerplekken.

Het voormalige Akzo-terrein in Arnhem, waarop Teijin Aramid en AkzoNobel al jaren zijn gehuisvest, wordt grootschalig herontwikkeld. Het startsein hiervoor werd gegeven op 14 december 2018. De gebiedstransformatie is naar verwachting in de loop van 2021 gereed. Dit vindt plaats in een combinatie van herontwikkeling, renovatie en uitbreiding van vastgoed.

Het voormalige Akzo-terrein is sinds 2012 eigendom van PingProperties. Het terrein beslaat 13,1 hectare met circa 70.000 m2 kantoor- en laboratoriumgebouwen en zo’n 700 parkeerplaatsen. Tot voor kort had het gebied met de huurders AkzoNobel, Teijin Aramid en Nouryon louter een werkfunctie.

In 2017 verkocht PingProperties al vijf hectare grond aan de combinatie KlokGroep/BPD om op deze locatie een woonwijk te ontwikkelen. Door de komst van ROC Rijn IJssel wordt ook een onderwijsfunctie toegevoegd. Hierdoor ontstaat een gebied waar wonen, werken en onderwijs een plek krijgen.

Reageer op dit artikel