nieuws

BPL Pensioen laat Alkmaarse woningen verduurzamen

Beleggingen

Bouwer BAM Wonen gaat in opdracht van pensioenbeheerder Syntrus Achmea 48 rijtjeshuizen verduurzamen in Alkmaar. De woningen zijn eigendom van BPL Pensioen. 

BPL Pensioen laat Alkmaarse woningen verduurzamen
Woningen in de wijk Bergermeer in Alkmaar

Meer dan 70% van de bewoners in de wijk Bergermeer in Alkmaar heeft ingestemd met een woningverbetering en verduurzaming. De in totaal 48 woningen zijn gebouwd in de jaren zeventig en gelegen aan de Bachlaan, Beethovensingel, Debussystraat en Haydnlaan.

Van energielabel D naar A

Tijdens de woningverbetering worden de woningen duurzamer gemaakt en wordt onderhoud uitgevoerd. De verduurzamingsmaatregelen bestaan uit het isoleren van de kruipruimte, de spouwmuur en het dak, het vervangen van bestaand glas door HR++ beglazing en het vervangen van de voordeur door een beter isolerende voordeur.  Zo gaan de woningen van een onzuinig energielabel D naar een zuinig energielabel A. Door de verduurzamingsmaatregelen gaan bewoners besparen op hun energierekening. Bovendien gaat ieder huis straks zelf energie opwekken doordat er zes zonnepanelen worden geplaatst op het dak.

Eerdere transacties

Het is niet de eerste transactie die Syntrus Achmea de afgelopen maanden voor BPL Pensioen heeft gedaan. In november 2018 kocht Syntrus voor het landbouwfonds 56 appartementen in Heerhugowaard. Eind janauari 2019 kwamen daar 200 appartementen in Arnhem bij.

Verduurzaming  woningvoorraad

BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1.500 woningen in voorbereiding, in uitvoering en of gerealiseerd. Het bouwbedrijf is naar eigen zeggen  koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 1.600 NOM-woningen in voorbereiding, in uitvoering of gerealiseerd. In april moet worden gestart met de verduurzaming in Alkmaar. De planning is dat alle woningen in oktober 2019 zijn vernieuwd.

Reageer op dit artikel