nieuws

‘Bezetting WTC Rotterdam naar 91 procent in 2021’

Beleggingen

‘Bezetting WTC Rotterdam naar 91 procent in 2021’

De bezettingsgraad van het World Trade Center Rotterdam zal in een paar jaar sterk stijgen.

Dat zegt Bas Jochims. De director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest verwacht een stijging van de bezettingsgraad van ongeveer 60 procent nu naar 91 procent in 2021. ‘Dat is ons met WTC Den Haag ook gelukt. Daar bedraagt de bezettingsgraad nu zelfs 97 procent. En met alle respect voor een nieuw gebouw: WTC Rotterdam is een gebouw met een verhaal op een goed bereikbare toplocatie in het business district van Rotterdam. Zodra je naar buiten loopt zit je in de dynamiek van de grote stad. Een prima vestigingsplaats voor bedrijven die talent aan zich willen binden.’

Net als het WTC zelf heeft de Rotterdamse gebruikersmarkt voor kantoren opwaartse potentie, zegt Jan-Willem Kos, senior assetmanager bij Bouwinvest. De vraaghuren voor WTC Rotterdam liggen tussen 180 en 230 euro. ‘In Rotterdam is dat aan de hoge kant, maar in de andere grote steden niet. De Rotterdamse gebruikersmarkt voor kantoren blijft achter door een gebrek aan goede gebouwen. Er zijn minder nieuwe kantoren gekomen dan in Amsterdam en het aantal transformaties lag er lager dan in Den Haag. De noodzaak voor transformaties was in Rotterdam minder omdat de stad niet werd geconfronteerd met een zich terugtrekkende overheid.’

Reageer op dit artikel