nieuws

Primevest koopt studentenflat in Groningen

Beleggingen

Primevest heeft een studentencomplex met 275 eenheden gekocht aan de Oostersingel en Nieuweweg in Groningen.

Primevest koopt studentenflat in Groningen

Bouwer en ontwikkelaar Plegt-Vos Bouwgroep verwacht het complex in september 2019 op te leveren. De nieuwbouwontwikkeling nabij het centrum van Groningen omvat zes lagen met een totale oppervlakte van 6.427 m2.

De ruim 200.000 inwoners tellende stad Groningen heeft 50.000 studenten waarvan er 9.000 uit het buitenland komen en dan vooral uit Duitsland. De vraag naar studentenhuisvesting is op dit moment veel groter dan het aanbod, meldt Primevest.

Verkoper Plegt-Vos Bouwgroep werd geadviseerd door Huizingh Advocaten uit Enschede en MWPO. CMS en Boag stonden de koper bij. Primevest heeft assets under management ter waarde van 1,5 miljard euro in Europa en wil meer investeren in woningen.

Reageer op dit artikel