nieuws

Gramercy Europe investeert 40 miljoen in logistiek

Beleggingen

Gramercy Europe in twee transacties van in totaal 40 miljoen euro een distributiecentrum in Berkel en Roderijs gekocht en bouwgrond voor de ontwikkeling van een logistiek complex in Utrecht.

Gramercy Europe investeert 40 miljoen in logistiek

Met deze transacties heeft  vastgoedvermogensbeheerder Gramercy bijna 150 miljoen euro geïnvesteerd in Nederland voor haar derde fonds, Gramercy Property Europe III. Het betreft in totaal 160.000 m2.

Aan de Zeppelinstraat 8 in Berkel en Rodenrijs heeft Gramercy via een sale-and-leaseback van Sligro Food Group Nederland een hoogwaardig magazijn verworven van ongeveer 26.000 m² en 40 loading docks. Volgens het Kadaster is voor dit pand 22 miljoen euro betaald. De faciliteit, gebouwd in 2014 en uitgebreid in 2018, omvat 25.002 m2 magazijnruimte, verdeeld in vriescellen, koelcellen, pakstations en expeditiecompartimenten, met een aanvullende kantoorruimte van 1.290 m2. Gramercy heeft een nieuwe triple-net-lease voor tien jaar afgesloten met de bestaande huurder, Sligro is de grootste groothandel in voedingsmiddelen en dranken in Nederland.

In een tweede transactie heeft Gramercy ingestemd met de aankoop van een bouwgrond van Borghese Logistics, die zal optreden als ontwikkelingsmanager. Deze bouwgrond bevindt zich in bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Het pand zal een moderne, institutionele kwaliteitsruimte van 17.041 m² omvatten met 12,2 meter vrije hoogte, 50 kN/m² vloerbeladingscapaciteit, ledverlichting en een Breeam Very Good-certificering. De oplevering staat gepland voor december 2019.

Alistair Calvert, ceo van Gramercy Europe:  ‘We blijven de blootstelling van ons nieuwste fonds aan de sterk presterende Nederlandse logistieke markt uitbreiden en bouwen daarmee voort op onze diepe staat van dienst en sterke gebruikersrelaties. Deze meest recente transacties geven de diversiteit weer van de soorten deals waarop we ons gaan richten in markten die we uitermate goed kennen: een langetermijnbelegging voor een sterk verbond in de kern en daarnaast een speculatieve forward-funding op een locatie met een sterke beroepsvraag, onderbouwd door structurele trends.’

Gramercy kreeg juridisch advies van Houthoff en commercieel advies van Savills. Voor de ontwikkeling in Utrecht werd Gramercy bovendien technisch geadviseerd door Aecom.  Sligro Food Group is juridisch geadviseerd door Taylor Wessing en technisch en commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel