nieuws

Geldpakhuis DNB verkocht voor archiefopslag

Beleggingen

Geldpakhuis DNB verkocht voor archiefopslag
Albert Einsteinweg 5, Lelystad

Een maatschap van verschillende beleggers, onder wie Cor van Zadelhoff, Impact Vastgoed en Fortress, heeft het geldpakhuis van De Nederlandsche Bank aan de Albert Einsteinlaan 5 in Lelystad verkocht.

Het zwaarbeveiligde pand omvat 13.700 m2, waarvan 13.000 m2 verdeeld over twee compartimenten en een expeditieruimte en 676 m2 kantoorruimte met kantine en wasgelegenheid. De koper is Mac3Park die het gebouw zal gebruiken voor hoogwaardige archiefopslag.

Het voormalige pakhuis van DNB is gebouwd voor de invoering van de Euro. Het gebouw lag vol met muntgeld en na 2002 met oude guldens. Het kantoorgedeelte van het pand was voorzien van eurotekens aan de gevel. De Munt heeft het gebouw net verlaten en het wordt nu in gebruik genomen voor hoogwaardige archiefopslag.

Koper Mac3Park betaalde 6,7 miljoen euro (Kadaster). Mac3Park is een vastgoedonderneming in Flevoland met zo’n 160.000 m2 aan bedrijfsruimte op 25 locaties verspreid over vier Flevolandse gemeenten: Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord.

Acuris Makelaars adviseerde de beleggers bij de verkoop.

Foto's

Reageer op dit artikel