Cromwell koopt kantoren in Utrecht en Den Bosch

Cromwell koopt kantoren in Utrecht en Den Bosch
Moeder Teresalaan 100-200, Utrecht

Cromwell European Real Estate Investment Trust (Cereit) heeft twee kantoorgebouwen in Nederland gekocht voor 127,6 miljoen euro. De gebouwen worden gemanaged door Cromwell Property Group via zijn Europese assetmanagementplatform.

Het gaat om de kantoorgebouwen aan Moeder Teresalaan 100-200 in Utrecht en Willemsplein 2-10 in het Paleiskwartier in Den Bosch.

Moeder Teresalaan 100-200 ligt in het centrum van Utrecht, heeft een vloeroppervlak van 21.922 m2 en is voor 86 procent verhuurd aan één huurder, UWV. Het kantoor werd verkocht door Hummingbird, de vastgoedtak van Archon Group, dochtermaatschappij van Goldman Sachs. Cromwell betaalde voor dit pand 50.727.904 euro (Kadaster).

Willemsplein 2-10, Den Bosch
Willemsplein 2-10, Den Bosch

Willemsplein 2-10 ligt in het Paleiskwartier in Den Bosch. Het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 31.979 m2 en is voor 98 procent verhuurd aan drie huurders. Verkoper was Peacock Real Estate. Voor dit pand zou zo'n 76.872.000 euro zijn betaald, al kan dit nog niet in het Kadaster worden gecontroleerd.

Managing director Wouter Zwetsloot van Cromwell Property Group in Europa ziet huurgroeipotentie in deze panden. 'Dit zijn zowel kwalitatief hoogwaardige als strategisch goed gelegen gebouwen, wat in lijn ligt met de langetermijnvisie van Cereit.'

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.