nieuws

Cromwell koopt kantoren in Utrecht en Den Bosch

Beleggingen

Cromwell koopt kantoren in Utrecht en Den Bosch
Moeder Teresalaan 100-200, Utrecht

Cromwell European Real Estate Investment Trust (Cereit) heeft twee kantoorgebouwen in Nederland gekocht voor 127,6 miljoen euro. De gebouwen worden gemanaged door Cromwell Property Group via zijn Europese assetmanagementplatform.

Het gaat om de kantoorgebouwen aan Moeder Teresalaan 100-200 in Utrecht en Willemsplein 2-10 in het Paleiskwartier in Den Bosch.

Moeder Teresalaan 100-200 ligt in het centrum van Utrecht, heeft een vloeroppervlak van 21.922 m2 en is voor 86 procent verhuurd aan één huurder, UWV. Het kantoor werd verkocht door Hummingbird, de vastgoedtak van Archon Group, dochtermaatschappij van Goldman Sachs. Cromwell betaalde voor dit pand 50.727.904 euro (Kadaster).

Willemsplein 2-10, Den Bosch

Willemsplein 2-10, Den Bosch

Willemsplein 2-10 ligt in het Paleiskwartier in Den Bosch. Het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 31.979 m2 en is voor 98 procent verhuurd aan drie huurders. Verkoper was Peacock Real Estate. Voor dit pand zou zo’n 76.872.000 euro zijn betaald, al kan dit nog niet in het Kadaster worden gecontroleerd.

Managing director Wouter Zwetsloot van Cromwell Property Group in Europa ziet huurgroeipotentie in deze panden. ‘Dit zijn zowel kwalitatief hoogwaardige als strategisch goed gelegen gebouwen, wat in lijn ligt met de langetermijnvisie van Cereit.’

Foto's

Reageer op dit artikel