nieuws

Breevast maakt klapper in San Francisco

Beleggingen

Breevast heeft het kantoorpand dat het in 2014-2015 ontwikkelde aan 345 Brannan St. in San Francisco en aan Dropbox verhuurde, verkocht en geleverd aan Kilroy Realty Corp. voor 146 miljoen dollar.

Breevast maakt klapper in San Francisco

Breevast ontwikkelde het kantoor van 12.500 m2 met bijbehorende parkeerplaatsen in het South of Market (SOMA) district in San Francisco in 2014-2015, nadat het de locatie in 2004 verwierf als parkeerterrein. Bij oplevering werd het gebouw op basis van een langjarige huurovereenkomst verhuurd aan Dropbox, waarmee het deel uit maakte van de ‘corporate campus’ van Dropbox van in totaal ongeveer 30.000 m2.

Breevast werkte in dit kader samen met Kilroy Realty Corp, een in Los Angeles gevestigd beursgenoteerd bedrijf, dat circa 17.500 m2 ontwikkelde voor Dropbox.

De verkoop van het pand aan Dropbox campus mede-eigenaar Kilroy die plaatsvond eind december, betekent volgens Amerikaanse media een nieuwe recordhoogte in transactieprijzen per vierkante meter van kantoorruimte in San Francisco. Breevast wil geen inzicht verschaffen in de winst die geboekt wordt, maar het zou volgens een woordvoerder gaan om ‘een hele stevige klapper’.

Naast de verkoop van het Dropbox-gebouw heeft Breevast een tweetal beleggingspanden op Willshire Boulevard in Beverly Hills, Los Angeles onder contract voor een bedrag van 154,5 miljoen dollar. De afwikkeling van deze aankoop zal in de komende maanden plaatsvinden.

Reageer op dit artikel