nieuws

Ban Ki-moon keynote speaker Mipim 2019

Beleggingen

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon is keynote speaker tijdens de internationale vastgoedbeurs Mipim 2019. De 30 editie van het jaarlijkse vastgoedevenement in Cannes vindt plaats van 12 tot met 15 maart .

Ban Ki-moon  keynote speaker Mipim 2019

De Koreaan zal dinsdagmiddag 12 maart zijn visie geven in het Palais des Festivals op de uitdagingen waarvoor de wereld staat, van klimaatopwarming tot de economische ontwikkeling, de groeiende handelsconflicten en de toenemende schaarste aan energie en water.

Ban Ki-moon was secretaris-generaal van 2007 tot 2016. Hij is ook de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en Handel van Korea.

Als topman van de VN nam hij initiatief voor de eerste klimaattop in 2007,  en verrichte vervolgens grote diplomatieke inspanningen om de klimaatuitdaging wereldwijd op de agenda te houden.  Mede daardoor kwamen de  Klimaatakkoorden van Parijs in december 2015 to stand, die door een groot aantal landen werd ondertekend.

Thema van de Mipim dit jaar is ‘Engaging the Future’ oftewel hoe bereiden ons we ons voor op de toekomst. ‘Een van de belangrijke vragen daarbij is hoe de nieuwe generaties zullen wonen en werken in een steeds drukker stedelijke milieu, legt Mi[pim-directeur Ronan Vaspart uit. Ban Ki-moon heeft zich altijd ingezet voor een duurzame ontwikkeling en hij zal met zijn keynote de toon zetten voor het verdere verloop van de Mipim’ .

Veel meer informatie over Mipim 2019 is te vinden op de website van de vastgoedbeurs. Vergeet ook niet te grasduinen in het omvangrijke congresprogramma. 

Reageer op dit artikel