nieuws

Avignon Capital koopt Staybridge Suites Den Haag

Beleggingen

Vastgoedvermogensbeheerder Avignon Capital heeft het nieuw ontwikkelde Staybridge Suites appartementenhotel aan de Lange Vijverberg in Den Haag gekocht van APF International.

Avignon Capital koopt Staybridge Suites Den Haag

Dat meldt Avignon Capital. Volgens de koper is 16,2 miljoen euro betaald voor het 101 kamers en appartementen omvattende complex. Het is de eerste Staybridge Suites-vestiging in Nederland. Het 4,766 m2 grote gebouw ligt aan de Lange Vijverberg, tegenover het Binnenhof.

Staybridge Suites is de formule van hotelgroep Intercontinental Hotel Group voor zogenoemde ‘extended stay’ en telt 200 vestigingen wereldwijd. Dat is een niche binnen de hotelsector. Letterlijk vertaald  betekent dat ‘een verlengd verblijf’, maar er bestaan geen officiële richtlijnen binnen de hotelbranche  voor de duur daarvan. Staybridge Suites heeft 200 vestigingen over de hele wereld.

Hotels in Den Haag laten de afgelopen vijf jaar een stijgende inkomstengroei zien, met een recordtoename van 9 procent van de zogenoemde RevPar in 2017.  RevPar is een combinatie van de bezettingsgraad en de gemiddelde opbrengst per kamer.

Bianca Tristao, Investment Manager van Avignon Capital licht de nieuwe belegging toe: ‘Deze off-market acquisitie is attractief voor onze beleggers omdat het solide en lange termijn, geïndexeerde inkomsten biedt.’

Dit is de zesde acquisitie van Avignon Capital in Nederland.

Haagstate Advocaten en ARC Real Estate Partners stonden bij deze transactie Avignon Capital terzijde. CBRE heeft voor Avignon de technische due diligence uitgevoerd voor dit hotel in Den Haag en nauw samengewerkt met Haagstate. DLA Piper en PwC adviseerden APF International.

Reageer op dit artikel