nieuws

Wat kreeg Aberdeen Standard voor Gateway-portefeuille?

Beleggingen

Vastgoedmarkt achterhaalde de prijs en de kopers van vier van de vijf Nederlandse distributiecentra die vastgoedvermogensbeheerder Aberdeen Standard (Euroclub) donderdag verkocht als onderdeel van haar Gateway-portefeuille.

Wat kreeg Aberdeen Standard voor Gateway-portefeuille?

De Gateway-portefeuille bestaat uit vijf nieuwe Nederlandse distributiecentra en een Duits logistiek complex. Het zou volgens vastgoedadviseur JLL de grootste logistieke transactie van 2018 zijn.

In het Kadaster vond Vastgoedmarkt de prijzen van de verkochte distributiecentra in Tiel, Vianen (twee stuks) en Dordrecht. Voor de vier dc’s werd afgerond 119 miljoen euro betaald. De verkoop van het vijfde distributiecentrum, gelegen aan de Fokkerweg 800 in Oude Meer, bleek niet te achterhalen.

Het distributiecentrum aan de Prinsenhof 11 in Tiel (kadastrale grootte 35.600 m2) is voor 20,018 miljoen euro overgenomen door het vastgoedvehikel Tanzanite Tiel, gevestigd in Halfweg aan de Suikersilo-Oost 17, tevens het kantooradres van Urban Logistics Dutch Manco.

Het dc aan de Dijkleger 2 te Vianen (kadastrale grootte 23.447 m2) is voor 23.722 miljoen euro verkocht aan Tanzanite Vianen II, ook gevestigd op hetzelfde adres in Halfweg als Tanzanite Tiel.

Het dc aan de Laanakkerweg 14 te Vianen (kadastrale grootte 52.541 m2)  is samen met ‘ander vastgoed’ verkocht voor 40,137 miljoen euro aan Tanzanite Vianen, ook gevestigd aan de Suikersilo-Oost in Vianen. Daarvan werd 33.171.349 euro neergeteld voor het complex aan de Laanakkerweg 14.

De koopsom voor het logistieke complex aan de Saffier 300 in Dordrecht bedraagt 30.573.165 euro. Koper is Tanzanite Dordrecht, die het verwierf voor in totaal 36.993.530 euro samen met ander vastgoed.

De vijf Nederlandse distributiecentra omvatten in totaal 154.848 m2 en zijn grotendeels verhuurd. Het gebouw in Duitsland, dat groter is dan 100.000 m2, is voor lange termijn verhuurd.

Reageer op dit artikel