nieuws

Vastint verkoopt Amsterdamse kantorencomplex Rivierstaete

Beleggingen

Vastint Netherlands verkoopt Rivierstaete, een kantoorgebouw aan Amsteldijk 166 aan een fonds van DWS Grundbesitz, gemanaged door Rubens Capital Partners.

Vastint verkoopt Amsterdamse kantorencomplex Rivierstaete

Het complex heeft een totaaloppervlakte van circa 30.000 m² en heeft 330 parkeerplaatsen. Het gebouw werd recent compleet gerenoveerd. Deze transactie is met 217,21 miljoen euro de grootste single asset deal van 2018 in Nederland. Tot de deal behoort ook de verkoop van gebouw Trompenburg voor 10,5 miljoen euro. In totaal betaalt DWS 227, 71  miljoen euro zo blijkt uit de akte van levering in het Kadaster.

Vastint Netherlands verwierf het markante gebouw in 2013 voor 18,5 miljoen euro en renoveerde het vervolgens voor vele miljoenen. Het complex werd compleet herbouwd tot een creatieve hotspot. De verbouwing werd dit jaar volledig afgerond. Bij de oplevering in 1973 behoorde Rivierstaete tot de grootste kantoorcomplexen van Europa.

Het gebouw ligt aan de oevers van de Amstel, op loopafstand van het NS- en metrostation Amsterdam Amstel en op vijf minuten rijden vanaf de A10 en A2. Rivierstaete is volledig verhuurd aan verschillende partijen waaronder WPP, een wereldwijd Brits advertentie- en PR-bedrijf als grootste huurder, naast techbedrijf Messagebird en Regus.

Het gerenoveerde gebouw werd ontworpen door MVSA Architects. De transparante glasgevel geeft het gebouw een open en toegankelijk karakter met veel lichtval. Deze verbinding tussen binnen en buiten draagt bij aan een gezond werkklimaat. Het pand is ook verduurzaamd en zal een Breeam Very Good certificaat behalen.

CBRE, Houthoff en PwC adviseerden Vastint bij deze transactie. De koper werd geadviseerd door Rubens Capital Partners en Loyens & Loeff.

Reageer op dit artikel