nieuws

Urban Industrial koopt zeven bedrijfsgebouwen van Accres Real Estate

Beleggingen

Urban Industrial heeft een vastgoedportefeuille van Accres Real Estate gekocht met daarin 7 bedrijfsgebouwen gelegen in Amsterdam (2x), Amersfoort, Barneveld, Nieuwerkerk a/d IJssel, Weesp en Winschoten. Het betreft een off-market transactie.

Urban Industrial koopt zeven bedrijfsgebouwen van Accres Real Estate

De portefeuille bestaat in totaal uit bijna 80.000 m2 waarvan ongeveer 67.000 m2 verhuurd is. Middels actief assetmanagement verwacht Urban Industrial de portefeuille ‘te optimaliseren en op die manier waarde toe te voegen’.

De panden in Amsterdam zijn gelegen op zichtlocaties in Amsterdam Zuidoost. Urban Industrial heeft in dit gebied meerdere panden in eigendom, waaronder de bedrijfsparken Trade Park Zuid Oost en Amstel Gateway. Het gebied wordt gezien als een strategische locatie waarmee deze aankopen uitstekend binnen de langetermijnstrategie passen.
Voor de overige objecten geldt dat deze, gezien de geografische spreiding, niet binnen de langetermijnstrategie passen en op termijn weer verkocht zullen worden.

Met deze, en andere recente aankopen, komt de waarde van de totale portefeuille op bijna 500 miljoen euro.

Urban Industrial werd in deze aankoop geadviseerd door DLA Piper en door CVO. Accres Real Estate werd bij deze verkoop geadviseerd door CMS.

Reageer op dit artikel