nieuws

RVG verkoopt 500 woningen aan Woonfonds Nederland

Beleggingen

Onlangs heeft ABC Capital namens de Rozendaalse Vastgoed Groep (RVG) een vastgoedportefeuille van ruim 500 woningen voor 85 miljoen euro verkocht aan Woonfonds Nederland 5B via twee leveringen, zoals blijkt uit het Kadaster.

RVG verkoopt 500 woningen aan Woonfonds Nederland

Woonfonds 5B is een vehikel van de Britse belegger Round Hill, die onlangs stappen ondernam om een portefeuille van zo’n 10.000 woningen af te stoten.

De portefeuille bestaat uit circa 160 eengezinswoningen en 350 appartementen en diverse garages en parkeerplaatsen verspreid over Nederland met een zwaartepunt van de portefeuille in Amsterdam. ABC Capital trad bij deze transactie op als adviseur van RVG.

RVG heeft er voor gekozen zijn bezit in Nederland te verkopen middels een gestructureerd verkoopproces en heeft ABC Capital, onderdeel van de ABC Vastgoed Groep, na een uitgebreid selectieproces hiervoor geselecteerd.

Vooral woningen in Amsterdam

Jordy Ras van ABC Capital: ‘Vooral door de hoge concentratie van woningen in Amsterdam was er vooraf veel interesse voor deze portefeuille. Wij zien nog steeds een overweldigende belangstelling voor beleggingsportefeuilles in het woningssegment en verwachten de komende jaren vooral een toename van transacties van vooral Aziatische vastgoedbeleggers.’

Reageer op dit artikel