nieuws

Panta Rhei koopt 80 appartementen Paladijn Nijmegen

Beleggingen

Met ingang van 17 december 2018 hebben 80 appartementen in wooncomplex De Paladijn aan de Marialaan in Nijmegen-West een nieuwe eigenaar. Het Panta Rhei Dutch Residential Fund (Panta Rhei) heeft de woningen in verhuurde staat gekocht van woningcorporatie Talis.

Panta Rhei koopt 80 appartementen Paladijn Nijmegen

Dankzij deze transactie zijn de grotendeels vrije sector woningen bij marktpartij Panta Rhei terecht gekomen, die zich richt op het midden segment. Hierdoor kan Talis zich als woningcorporatie nog meer focussen op haar kerntaak: het zorgen voor voldoende betaalbare sociale huurwoningen.

Transactiemanager Barbette de Graaf van Nieuwstad Advies merkt op dat Talis als verkoper een zorgvuldig proces met veel wettelijke regels heeft doorlopen. Panta Rhei is geselecteerd met toestemming van de Autoriteit woningcorporaties, het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, de gemeente Nijmegen, huurdersvereniging Accio en de Raad van Commissarissen van Talis.

Panta Rhei heeft ruime ervaring met het verhuren van woningen en ook met sociale huurwoningen. Panta Rhei geeft aan dat zij van plan is om de appartementen te blijven verhuren om zo een langdurige relatie aan te gaan met de huidige huurders.

Van ’t Hof Rijnland gaat vanaf 1 januari 2019 voor Panta Rhei het dagelijks beheer en onderhoud uitvoeren. Tot eind december blijft Talis beheerder en het aanspreekpunt voor de huurders.

Catella IM Benelux begeleidde – als lokale vertegenwoordiger van het fonds – de transactie en voert bovendien het asset management. Nieuwstad Advies ondersteunde Talis als transactiemanager. Van der Stap notarissen passeerde op 17 december 2018 de leveringsakte.

Reageer op dit artikel