nieuws

Holland Immo Group neemt vier zorglocaties over

Beleggingen

Woonzorgorganisatie Zorgspectrum Het Zand en Holland Immo Group hebben overeenstemming bereikt over een sale-and-lease-back van vier hoogwaardige woonzorglocaties in de regio Zwolle.

Holland Immo Group neemt vier zorglocaties over

Het betreft de locaties De Hulstkampen (Nieuwleusen), Het Weijtendaal (Olst-Wijhe), De Berghorst (Staphorst) en Residentie Den Hof, onderdeel van Zandhove (Zwolle). Financiële details zijn niet bekend gemaakt. De transactie is nog niet verwerkt in het Kadaster.

Zorgspectrum Het Zand, die als woonzorgexploitant langjarig betrokken blijft bij deze woonzorglocaties, kan door deze samenwerking de aandacht meer richten op haar kerntaken, namelijk het leveren van zorg.

Tamara Ritsema, Raad van Bestuur Zorgspectrum Het Zand: ‘Hiermee ronden we een intensieve transitieperiode af en kunnen we ons weer volledig richten op de zorg voor onze bewoners alsmede het gezond verder groeien en duurzaam uitbouwen van de organisatie.

Vastgoedvermogensbeheerder Holland Immo Group doet deze overname voor haar IMMO zorgwoningfonds 2, dat begin februari 2019 wordt gelanceerd. Deze vastgoedportefeuille bevat in totaal 396 zorgappartementen, waarvan 281 appartementen voor senioren en 115 zorgsuites (verpleegunits/ of –eenheden).

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 41 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van ruim 1,2 miljard. euro.

De samenwerking met Zorgspectrum Het Zand past binnen de beleggingsstrategie van Holland Immo Group, die sinds 2016 ook gericht is op duurzame vastgoedbeleggingen in het segment zorgwoningen voor ouderen, zowel levensloopbestendige seniorenappartementen als woonzorgvormen met 24-uurs verpleging en verzorging. Hierbij wordt samenwerking gezocht met solide woonzorgaanbieders met een lange track-record. Met de aankoop van het vastgoed van deze vier woonzorglocaties geeft Holland Immo Group verder invulling aan haar focus op dit beleggingssegment.

Holland Immo Group werkte in het kader van deze transactie samen met Long@Home Investments, investeerder in woonzorgconcepten. EY Real Estate Advisory Services en HVG Law traden in deze transactie op als adviseur van Zorgspectrum Het Zand.

Reageer op dit artikel