nieuws

Grimonte koopt winkelcentrum te Breukelen

Beleggingen

Grimonte Investment Management koopt wijkwinkelcentrum Passage Noord aan de Karel Doormanweg 10 te Breukelen en realiseert daarmee haar eerste private placement.

Grimonte koopt winkelcentrum te Breukelen

Het volledig verhuurde winkelcentrum heeft een omvang van 2.700 m2 met een full service Jumbo supermarkt als grootste huurder. Daarnaast omvat het centrum nog 11 andere dagwinkels zoals de Trekpleister, een bakker, slager, kapper en groenteboer.

Het eigen vermogen voor de acquisitie is afkomstig van zeven families.  Syntrus Achmea verstrekt een hypothecaire lening van 4,175 miljoen euro aan Grimonte blijkens de hypotheekakte in het Kadaster.

Het winkelcentrum heeft een flinke opknapbeurt gehad, tevens worden door verkoper Urban Interest 16 koopappartementen boven het winkelcentrum gerealiseerd. Ook het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid. Grimonte beschouwt dit type winkelcentra, dat voorziet in de dagelijkse behoefte, als zeer geschikt voor een beleggingsstrategie waarbij een relatief hoog kasrendement wordt nagestreefd.

Grimonte, twee jaar geleden opgericht door Stefan Gales, Erik van Langeveld en Luuk van den Heuvel, is een investeringsboutique voor vastgoed. De drie oprichters hebben jarenlang samengewerkt bij The Ibus Company en zetten het initiëren van vastgoedbeleggingen met family offices en vermogende particulieren door onder de naam Grimonte.

Grimonte werd voor de aankoop en structurering geadviseerd door Rechtstaete en Eversheds-Sutherland.

Reageer op dit artikel