nieuws

CBRE GI verkoopt 535 woningen aan institutionele belegger

Beleggingen

CBRE Global Investors heeft namens het CBRE Dutch Residential Fund 535 woningen verkocht aan een buitenlands institutioneel fonds gemanaged door Rubens Capital Partners. De portefeuille bestaat uit 535 woningen, een commerciële ruimte en 307 parkeerplaatsen.

CBRE GI verkoopt 535 woningen aan institutionele belegger

De woningen –  75 procent  appartementen en 25 procent eengezinswoningen – liggen op 13 locaties in Nederland en hebben een gemiddelde oppervlakte van 100 m2. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

De meeste woningen uit de portefeuille zijn gebouwd na 1999, hebben energielabel A of B en worden verhuurd in het middensegment. Daarnaast betreffen het voornamelijk complexen waarbij geen individuele woningen zijn verkocht. De woningen zijn gelegen in onder andere Schiedam, Delft, Weert, Roermond en Venray.

Het Residential Capital Markets team van CBRE begeleidde deze transactie namens CBRE Global Investors. Houthoff trad op als juridisch adviseur van Verkoper. Rubens Capital werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.

Verder kocht Rubens Capital Partners donderdag ook 535 woningen van CBRE Global Investors.

Reageer op dit artikel