nieuws

Canopy Investments koopt transformatiepanden in Den Haag

Beleggingen

Canopy heeft met transformatie als doel de panden aan De Ruijterstraat 36-38 te Den Haag gekocht. Samen omvatten zij een oppervlakte van circa 4.000 m2. Vastgoedmarkt achterhaalde de koopsom.

Canopy Investments koopt transformatiepanden in Den Haag

Volgens onderzoek van Vastgoedmarkt in het Kadaster is 4,4 miljoen euro betaald. Verkopende partij is Johannes Bronsgeest uit Den Haag.

Met de geplande transformatie van het complex tot unieke stadlofts en kantoorruimte wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de bestemming van de gebouwen welke eerder in gebruik waren als Nuts School, 1e Christelijke Huishoudschool en als theaterschool Rabarber. Afgelopen jaren huisvestte Lifoka met haar kantoor in het gebouw.

Het gebouw op het binnenterrein (nummer 38) krijgt een nieuwe bestemming en zal getransformeerd worden naar 15 ruime stadlofts. Het kantoorverzamelgebouw aan de voorzijde (nummer 36) wordt in eerste instantie in verhuurde staat als belegging aan de portefeuille toegevoegd.

Na de recentelijke oplevering van een aantal projecten heeft Canopy momenteel diverse projecten in ontwikkeling en aanbouw. In 2019 zal onder andere ook gestart worden met de transformatie van het kantoorgebouw De Zoutman in het Zeeheldenkwartier. Hier worden 45 stadsappartementen gerealiseerd in diverse huurklassen, een penthouse, circa 450 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage.

Sinds de oprichting – door founders Willem Wernink en Eric Meijer in 2013 – opereert Canopy als onafhankelijke ontwikkelaar en belegger. Zij specialiseert zich in het transformeren van creatieve binnenstedelijke projecten en bijzonder vastgoed.

 

Reageer op dit artikel