nieuws

Aedifica verwerft zorgcomplex in Franeker

Beleggingen

Aedifica heeft voor elf miljoen euro zorgcomplex Kening State in Franeker gekocht. Het betreft een rijksmonument dat in 2016 volledig werd herontwikkeld tot een woonzorglocatie met een capaciteit van 70 eenheden.

Aedifica verwerft zorgcomplex in Franeker

Dat meldde de Belgische beursgenoteerde zorgvastgoed belegger donderdag nabeurs. Aedifica beschouwt Nederland als haar thuismarkt. 

Kenning State ligt in een park en heeft een uitstekende ligging in een woonwijk nabij het centrum van Franeker. De woonzorglocatie is zowel op senioren met hoge zorgbehoefte gericht als op senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag.

Het complex wordt uitgebaat door een entiteit van The Blue Print Group. Dat is een private speler in de ouderenzorg, die thans zo’n twintig zorglocaties uitbaat onder vijf verschillende merken. Kenning State wordt uitgebaat onder het merk Ontzorgd Wonen Nederland. De groep is al uitbater van vijf Aedificas-sites en zal daarnaast nog een Aedifica-site uitbaten die momenteel in aanbouw is.

Er werd voor het complex een nieuwe niet-opzegbare huurovereenkomst van 25 jaar gesloten. Het brutoaanvangsrendement bedraagt 6 procent.

Volgens de Leeuwarder Courant werd het complex eerder dit  jaar door ECR (European Care Rsidences) verkocht  aan de Blueprint Groep. Die overname ging op 1 juli in en omvatte niet alleen de luxe woonzorginstelling Kenning State, dat het grootste rijksmonument van Friesland is, maar ook de andere negen woonzorglocaties van ECR in Nederland.

 

Reageer op dit artikel