nieuws

Aberdeen Standard (Euroclub) verkoopt Gateway-portfolio

Beleggingen

Aberdeen Standard (Euroclub) heeft haar Gateway-portfolio verkocht. De portefeuille bestaat uit zes nieuwe distributiecentra in Nederland en Duitsland.

Aberdeen Standard (Euroclub) verkoopt Gateway-portfolio

Het betreffen vijf distributiecentra in Nederland (allemaal recent opgeleverd) gelegen in Schiphol, Dordrecht, Vianen (2x) en Tiel en één distributiecentrum in Duitsland, Hückelhoven.

Deze transactie is volgens internationaal vastgoedadviseur JLL de grootste logistieke beleggingstransactie van Nederland in 2018. Maar er zijn verder geen financiële details bekend gemaakt.  Volgens onderzoek van Vastgoedmarkt had de grootste beleggingstransactie in de sector logistiek/bedrijfsruimte dit jaar een omvang van 117,5 miljoen euro. Ook de naam van de koper wordt niet prijs gegeven.

De vijf Nederlandse distributiecentra omvatten in totaal 154.848 m2 en zijn grotendeels verhuurd. Het gebouw in Duitsland, dat groter is dan 100.000 m2 , is voor lange termijn verhuurd. De koper heeft deze portefeuille geselecteerd vanwege de sterke kwaliteit en heeft er vertrouwen in dat de beschikbare meters op zeer korte termijn bezet zullen zijn.

JLL vertegenwoordigde de verkoper in deze transactie.

 

Reageer op dit artikel