nieuws

Zweedse belegger verwerft Utrechts bedrijfsgebouw

Beleggingen

Op bedrijvenpark De Wetering in Utrecht is een hoogwaardig bedrijfsobject verkocht aan een internationale Zweedse belegger. Het object aan de Proostwetering 30 omvat 8.500 m2 bedrijfs- met kantoorruimte.

Zweedse belegger verwerft Utrechts bedrijfsgebouw

Volgens het Kadaster is 6,5 miljoen euro betaald.

De locatie wordt door Van Scherpenzeel (onderdeel van Veolia) gebruikt voor vernietiging en recycling van materialen en producten, om zo nieuwe en waardevolle grondstoffen terug te winnen.

Jelle Boes, consultant Industrial bij Cushman & Wakefield: ‘Deze transactie is een voorbeeld van internationale beleggers die kansen zien en benutten in de Nederlandse vastgoedmarkt. De Nederlandse economie draait op volle toeren. Dit komt tot uiting in een toenemende vraag naar bedrijfscomplexen voor eigen gebruik of als belegging. Het investeringsvolume in commercieel vastgoed is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit mede door de extra toetreding van buitenlandse investeerders in de Nederlandse markt.’

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper bij deze transactie en Savills trad op namens de koper.

Reageer op dit artikel