nieuws

Prologis verwerft distributiecentrum in Moerdijk

Beleggingen

Prologis heeft een distributiecentrum met een oppervlak van 51.000 m2 verworven aan Middenweg 45 in Moerdijk. Het gebouw wordt in zijn geheel verhuurd aan een internationale retailer.

Prologis verwerft distributiecentrum in Moerdijk

Het dc ligt in de logistieke hotspot Moerdijk, in de directe nabijheid van de zee- en binnenvaartterminal, en is volledig verhuurd aan een bestaande klant van Prologis. Het gebouw, genaamd DC6, is in twee fases gebouwd: het eerste deel in 2000 en vrij recentelijk, in 2017, een forse uitbreiding. De oudere delen van het gebouw (30.000 m2) worden ingrijpend gerenoveerd en uitgerust met onder meer LED-verlichting, een nieuwe voorgevel en een modern dak, met het oog op energiebesparing. De renovatie is onderdeel van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Prologis.

Wie de verkopende partij is, wordt niet gemeld door Prologis evenmin als de financiële details. Uit de leveringsakte in het Kadaster blijkt de verkoper Koolwijk Vastgoed in Bergambacht te zijn. Prologis betaalde voor het object 33 miljoen euro.

Prologis had op Prologis Park Moerdijk al vijf distributiegebouwen in eigendom. Met de nieuwe aankoop beslaat Prologis Park Moerdijk nu 202.000 m2 bedrijfsruimte. Vice president market officer Sander Breugelmans van Prologis Benelux licht toe: ‘Moerdijk en de grotere regio Rotterdam blijven veelgevraagd voor logistieke diensten. We blijven daarom alert op build-to-suit-ontwikkeling, maar ook op acquisitiekansen van bestaande gebouwen op strategische logistieke hubs, zeker wanneer we daar toegevoegde waarde kunnen bieden.’

Prologis European Logistics Fund (Pelf) is de aankopende partij. Prologis werd geadviseerd door XO Property Partners en Clifford Chance.

Prologis is een dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 30 september 2018 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed. Het bedrijf is onderdeel van de gelijknamige Amerikaanse beursgenoteerde vastgoedonderneming.

Reageer op dit artikel