nieuws

Prologis verwerft 16.000 m2 logistiek in Rotterdam

Beleggingen

Prologis heeft in de haven van Rotterdam twee logistieke objecten aangekocht op Distripark Eemhaven (DC11 en DC12), met een totaal bedrijfsoppervlak van 16.000 m2.

Prologis verwerft 16.000 m2 logistiek in Rotterdam

Prologis DC11 is een herontwikkelingsterrein van 2,4 hectare met 12.000 m2 logistiek bedrijfsoppervlak. Prologis gaat het bestaande gebouw ontwikkelen tot een hoogwaardig distributiecentrum met hoge verwerkingscapaciteit dat met name geschikt is voor cross-dockingtaken. Het gebouw kan eenvoudig worden opgedeeld in drie units. Het DC bestaat uit flexibele rechthoekige units zonder kolommen, wat bijdraagt aan maximale operationele efficiency.

De verbouwing zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 zijn voltooid. Het nieuwe gebouw zal voldoen aan hoge specificaties en wordt uitgerust met diverse geavanceerde duurzaamheidsvoorzieningen met het oog op energiebesparing en beperking van de milieu-footprint.

Het andere object, DC12, is een volledig verhuurd distributiecentrum met een vloeroppervlak van 4.000 m2. Het wordt de komende jaren gerenoveerd in het kader van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Prologis.

‘De vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed blijft sterk in de Benelux, en onze klanten rekenen erop dat we ze faciliteren met flexibele groeibehoeften,’ zegt Sander Breugelmans, Vice President Transactions van Prologis Benelux. ‘In antwoord op die behoeften bieden we niet alleen build-to-suit-oplossingen, maar investeren we ook in verlaten (brownfield) vastgoed, om dat te herontwikkelen op basis van de nieuwste duurzaamheidsnormen.’

Wereldwijd logistiek vastgoedbelegger Prologis is eigenaar van tien gebouwencomplexen op Prologis Eemhaven Park. Met de toevoeging van DC11 en DC12 neemt het bedrijfsoppervlak toe tot circa 167.000 m2 distributieruimte, inclusief kantoren en mezzanines.

Prologis European Logistics Fund (PELF) is bij beide transacties de aankopende partij. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Prologis werd geadviseerd door Savills en AKD. De verkoper van DC11 werd bijgestaan door Colliers International en de verkoper van DC12 werd geadviseerd door Industrial Real Estate Partners.

Reageer op dit artikel