nieuws

Obligatiehouders VSM kunnen naar geld fluiten

Beleggingen

Annexum liquideert de Vastgoed Solide Maatschappij omdat er voor de benadeelde obligatiehouders niets meer te halen is.

Obligatiehouders VSM kunnen naar geld fluiten
Vrouwe Justitia

Dat meldt Annexum op zijn website. De fondsaanbieder nam het beheer van Vastgoed Solide Maatschappij in 2010 over nadat een fraude aan het licht was gekomen.

Na een jarenlang proces zijn de voormalige bestuurders Kops, Mensink en Theunissen van VSM veroordeeld wegens verduistering en witwassen. Maar het hof heeft de vorderingen die VSM namens de obligatiehouders had ingediend niet-ontvankelijk verklaard. Behandeling van die vorderingen zou een onevenredige belasting van het strafproces hebben opgeleverd, oordeelde het hof.

‘Los van tijd en geld, heeft VSM tezamen met vastgoedbelegger Annexum echter moeten constateren dat een procedure niet tot financiële genoegdoening voor de obligatiehouders zal leiden. Er valt simpelweg niets meer te halen’, bericht Annexum op zijn website.

Beleggers legden in totaal 24 miljoen euro in het fonds, dat een totaal vermogen had van 38 miljoen euro. De portefeuille omvatte zestien objecten met in totaal 22.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimte in het (noord)oosten van Nederland. Inmiddels is de gehele vastgoedportefeuille verkocht en overgedragen.

Reageer op dit artikel