nieuws

HCI 360 koopt Proostwetering 41 Utrecht in opmerkelijke transactie

Beleggingen

Het creatieve flex-concept Flexizone opent binnenkort zijn zevende Flexizone locatie in Utrecht, dat op 15 november werd gekocht in een opmerkelijke vastgoeddeal door HCI 360, zo achterhaalde Vastgoedmarkt.

HCI 360 koopt Proostwetering 41 Utrecht in opmerkelijke transactie

De nieuwe Flexizone vestiging ligt aan de Proostwetering 41. Het gebouw is in totaal 9.000 m2. 6.500 m2 hiervan wordt getransformeerd naar Flexizone. 2.500 m2 wordt conventioneel verhuurd waarvan 2.000 m2 warehouse en 500 m2 kantoorruimte op de eerste etage.

De transactie is om verschillende redenen nogal opmerkelijk. Blijkens gegevens uit het Kadaster werd het pand op 15 november gekocht door het vastgoedvehikel HCI 360 Utrecht voor 4,455 miljoen euro van AVM Vastgoed Utrecht CV uit Amsterdam. Nog diezelfde dag verkreeg HCI 360 een hypotheek op het pand van 5,864 miljoen euro, verstrekt door de Luxemburgse vennootschap HCI Luxembourg. Het betekent dat de hypotheek aanzienlijk hoger is dan de betaalde prijs. Terwijl de oorspronkelijke eigenaar, AVM Vastgoed Utrecht, het pand in 2004 kocht voor maar liefst 12,495 miljoen euro en derhalve flink heeft moeten afboeken.

In het verzonden persbericht stelt co-founder van Flexizone en Commercial Director Netherlands van assetmanager Henley 360, Sylvia de Haas: ‘Dit is de vijfde locatie die we hebben aangekocht het afgelopen jaar, en we zijn er nog niet. Vorig jaar opende wij onze eerste vestiging in de regio Utrecht aan De Limiet 15 in Vianen waar we proof-of-product hebben opgebouwd. Na recente toevoegingen in onder andere Houten, Leiderdorp en Almere mocht een toffe locatie in Utrecht niet ontbreken!’

Koper is geadviseerd door CBRE. Verkoper is geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel