nieuws

Eerste buitenlandse acquisitie woningbelegger Orange Capital

Beleggingen

Orange Capital Partners  heeft in het Ierse Dublin voor 60 miljoen euro dertig gebouwen gekocht. Het is voor OCP de eerste acquisitie buiten Nederland.

Eerste buitenlandse acquisitie woningbelegger Orange Capital
Victor van Bommel

De zogeheten Belgrave Collection is een hoogwaardige portefeuille van 30 gebouwen uit de tijd van de Georgiaanse architectuur (1720-1840). De woningen zijn over de afgelopen jaren volledig gerenoveerd in studio’s, 1- en 2- kamer appartementen. De Belgrave Collection bevindt zich in het centrum van Dublin op zeer gewilde locaties voor expats, families en starters op de woningmarkt.

Orange Capital Partners heeft in Nederland een  portefeuille opgebouwd van ruim 3.000 woningen in de grote steden van de Randstad.

Victor van Bommel, CEO en oprichter van OCP: ‘De acquisitie van de Belgrave Collection geeft ons een geweldige start in Dublin. We zullen dit platform de komende jaren verder uitbreiden omdat wij grote kansen zien in deze markt. Waar grote Institutionele partijen zich richten op woningontwikkelingen aan de rand van Dublin, richten wij ons juist op karakteristieke panden op zeer gewilde locaties in het centrum van de stad. Wij zien in deze niche meer waarde en minder risico’s op de lange termijn.’

Fleur van der Erve, Hoofd acquisities bij OCP: ‘De huurmarkt in Dublin ondergaat momenteel een enorme verandering. Een sterke toename van buitenlandse directe investeringen in Dublin met een specifieke focus op de technologiesector, heeft een ongekende boost gegeven aan de Ierse economie en de werkgelegenheid. Er is een grote vraag naar betaalbare woonruimte ontstaan van met name jonge professionals. De markt voor huurwoningen is in de afgelopen 10 jaar tijd gestegen van 20 procent  naar 30 procent en wij verwachten dat dit het komende decennium verder zal doorgroeien.’

Reageer op dit artikel