nieuws

Cushman & Wakefield leunt niet te zwaar op beleggingsmarkt

Beleggingen

Cushman & Wakefield gelooft in een goed gebalanceerde opdrachtenportefeuille met niet teveel nadruk op de beleggingsmarkt.

Cushman & Wakefield leunt niet te zwaar op beleggingsmarkt

Dat zegt Jeroen Lokerse, managing partner van Cushman & Wakefield, gevraagd in welk deel van de vastgoedmarkt je nu beter niet kunt zitten. ‘Wij geloven erin dat je in de volle breedte en diepte van het vak een goed gebalanceerde opdrachtportefeuille moet hebben. Als bijvoorbeeld capital markets 80 procent van je activiteiten uitmaakt, dan zit je in mijn ogen niet goed. Dat zou namelijk heel risicovol zijn’, aldus Lokerse. De managing partner van Cushman & Wakefield in Nederland is sinds kort lid van het Emea executive committee van de internationale vastgoedadviseur.

Over de kansen van beleggers zegt Lokerse: ‘Sommige internationale beleggers gokken op de ontwikkeling van de gehele Nederlandse markt, anderen maken per investering een businessplan. Die laatsten zijn degenen die overeind blijven, ook als het economisch misgaat. Met de grote investeringen is de ervaring dat een exit van individuele objecten uit een grote portefeuille moeilijk kan zijn, ook als de aankoopprijs laag lijkt. Ik wil maar aangeven dat het venijn van een portefeuille vaak in de staart zit en er vaak na een eerste doorverkoop al een conclusie getrokken wordt.’

Reageer op dit artikel