nieuws

Commerz Real verkoopt hoofdkantoor Eurostat

Beleggingen

Een fonds van de Duitse vastgoedvermogensbeheerder Commerz Real heeft het Joseph-Bech-gebouw in Luxemburg-stad verkocht voor 168 miljoen euro. Het is het hoofdkantoor van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Commerz Real verkoopt hoofdkantoor Eurostat

Dat meldt Commerz Real, de vastgoedvermogensbeheerder van de Duitse Commerzbank. ‘Een heel mooi resultaat voor onze beleggers’, oordeelt Heiko Szczodrowski, hoofd van het Portfolio Management in het segment Asset Structuring van Commerz Real.

Het kantoorgebouw aan de Rue Alphonse Weicker in het stadsdeel Kirchberg Plateau dateert van 1998 en beslaat 42.500 m2. Het was eigendom van het Commerz Real closed-end vastgoedfonds CFB 150 sinds 2004. Het fonds wordt na de verkoop geliquideerd. Het behaalde rendement op het ingelegde vermogen bedraagt voor de beleggers 158 procent. Dat komt neer op een gemiddeld jaarrendement over de afgelopen 14 jaar van 4,5 procent.

Reageer op dit artikel