nieuws

ASR koopt huurwoningen in Wonderwoods Utrecht

Beleggingen

ASR Real Estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 254 woningen, een gym en een restaurant in het groene multifunctionele vastgoedproject Wonderwoods aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht gekocht.

ASR koopt huurwoningen in Wonderwoods Utrecht
Wonderwoods aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht

Dat laat de vastgoedvermogensbeheerder weten. Wonderwoods Development is een samenwerkingsverband tussen G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten. Eerder dit jaar kocht ASR Dutch Mobility Office Fund in het project al de kantoren, het zogeheten playlab, de voorzieningen op de begane grond en de onderliggende parkeergarage.

Het plan Wonderwoods omvat twee torens van 90 en 70 meter hoog waarin plaats is voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. De hoogste toren, ontworpen door het Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti, is een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevel. De toren van MVSA Architects heeft kenmerkende rondingen en eveneens veel groen. Het ASR Dutch Core Residential Fund koopt in totaal 254 huurwoningen gelegen in beide torens.

ASR Dutch Core Residential Fund is commercieel bijgestaan door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en juridisch geadviseerd door Houthoff. Wonderwoods Development B.V. is gedurende het traject geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en juridisch bijgestaan door NautaDutilh. De bouw start in het tweede kwartaal van 2019 en de oplevering is medio 2022 gepland. ASR Dutch Core Residential Fund heeft een gespreide woningportefeuille met een waarde van 1,2 miljard euro.

Wonderwoods ligt in het Beurskwartier, op loopafstand van het centraal station en de binnenstad van Utrecht. Het totale project bestaat uit koop- en huurwoningen, kantoren, een ruime centrale fietsenstalling, een ondergrondse parkeergarage, gezonde horeca, een ArtSience Museum Playlab, gym en commerciële functies op de begane grond.

‘In Wonderwoods woon en werk je midden in de stad en het groen. De bomen en planten op, in en rond de torens nemen CO2 op en geven er zuurstof voor terug. De lucht wordt natuurlijk gezuiverd waardoor de luchtkwaliteit verbetert en het groen draagt bij aan de verbetering van de biodiversiteit. Bovendien dempen de bomen het stadsgeluid en hebben ze een gunstig effect op het energieverbruik door beperking van de directe zoninstraling’, aldus ASR RE.

Reageer op dit artikel