nieuws

Appartementen Hof van Hage naar woningfonds ASR

Beleggingen

De bouw van 25 vrije sector huurappartementen in Prinsenbeek in Breda is deze maand gestart. De appartementen worden onderdeel van de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van ASR Real Estate.

Appartementen Hof van Hage naar woningfonds ASR

De woningen worden gebouwd op de plek van het voormalige verzorgingshuis Hagendonk. Naar verwachting wordt het project begin 2020 opgeleverd.

Het project bevat 25 appartementen en 30 parkeerplaatsen op eigen terrein. De appartementen zijn tussen de 77 en  92 m2 groot en beschikken over minimaal twee slaapkamers, een riante buitenruimte en separate berging.  De appartementen liggen op het terrein tussen de Nassaustraat, Brabantstraat, Bongerd en de Middenweg in Prinsenbeek. Het plangebied wordt groen, ruimtelijk en kleinschalig met appartementen en patiowoningen.

Verduurzaming vormt een belangrijk aandachtspunt voor alle betrokken partijen. Zo worden er zonnepanelen aangebracht en wordt het complex voorzien van ledverlichting en waterbesparende kranen. Daarnaast wordt er FSC hout toegepast en wordt het terrein ecologisch ingericht middels een ‘wadi’. Deze bufferings- en infiltratievoorziening zorgt voor een natuurlijke regulering van regenwater. Voor de appartementen wordt minimaal energielabel A afgegeven.

De appartementen maken deel uit van een gebiedsontwikkeling. In totaal komen er 54 woningen in dit gebied bij. Naast de 25 appartementen van het ASR Dutch Core Residential Fund ontwikkelt Vazet Realisatie  uit Zwolle acht patiowoningen voor de particuliere verkoop en 21 seniorenappartementen inclusief recreatieruimte voor Stichting Woonzorg Nederland.

De aannemer is Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam en de architect is Rothuizen Architecten.

Reageer op dit artikel