nieuws

Aberdeen Standard koopt logistiek project in Zeewolde

Beleggingen

Aberdeen Standard European Logistics Income PLC (ASELI) heeft met de aankoop van een nieuw te bouwen distributiecentrum in Zeewolde zijn Nederlandse portefeuille van logistiek vastgoed uitgebreid.

Aberdeen Standard koopt logistiek project in Zeewolde
Evert Castelein

Het in Londen genoteerde logistieke vastgoedfonds, onderdeel van Aberdeen Standard Investments, sloot op 2 november een turnkey koopovereenkomst met ontwikkelaar Borghese Logistics, specialist in logistiek vastgoed.

De aankoop is de derde belegging in Nederland voor het snel groeiende Europese logistieke vastgoedfonds ASELI in minder dan een jaar. Ontwikkelaar Borghese Logistics is in augustus dit jaar op businesspark Trekkersveld III begonnen met de bouw van het distributiecentrum. De oplevering staat gepland voor mei 2019.

Het totale bruto vloeroppervlak bedraagt 36.250 m2, waarvan 35.000 m2 bedrijfsruimte en 1.250 m2 kantoor. Voor het gehele logistieke centrum is een huurovereenkomst gesloten met Aalberts Intergrated Piping System.

Evert Castelein, Fund Manager bij Aberdeen Standard Investments: ‘We zijn zeer verheugd over de toevoeging van Zeewolde aan de logistieke portefeuille van ASELI vanwege de hoge kwaliteit van zowel het object, als de locatie en huurder. Dit op de Londense beurs genoteerde sectorfonds heeft, sinds lancering in december 2017, in vier verschillende Europese landen zeven logistieke distributiecentra aangekocht. Op korte termijn zullen hier naar waarschijnlijkheid nog een aantal nieuwe objecten aan worden toegevoegd.’

Aberdeen Standard Investments heeft zich laten adviseren door M2 Real Estate (commercieel), DLA Piper (juridisch) en Royal Haskoning (technisch). Borghese Logistics liet zich bijstaan door CMS Derks Star Busmann.

Reageer op dit artikel