nieuws

Aberdeen Standard investeert fors in woningen

Beleggingen

Aberdeen Standard Investments is van plan zijn beleggingen in woningen de komende vier jaar fors op te krikken. De vermogensbeheerder gaat uit van investeringen van 2 miljard euro tot 2022.

Aberdeen Standard investeert fors in woningen

Met de succesvolle lancering van het eerste pan-Europese woning beleggingsfonds in zijn soort, is de uitbreiding van deze activiteiten al ingezet. In maart van dit jaar werd het Aberdeen Standard pan-European Property Fund (ASPER) gelanceerd. Acht beleggers uit Nederland, Luxemburg en Zwitserland hadden toen al een aanvangsinvestering van 355,5 miljoen euro gedaan. Nederlandse, Zuid-Koreaanse en Ierse beleggers zegden nog eens 42,7 miljoen euro toe. Het doel is dat er op de midellangetermijn een bedrag van 1,5 miljard euro het fonds instroomt.

‘Het is al een tijdje duidelijk dat de vraag naar hoogwaardige huurwoningen het aanbod in Europese steden overstijgt. We zijn natuurlijk niet de enigen die dit hebben opgemerkt maar met de schaalgrootte en de kennis die wij in huis hebben, hebben we een interessant product voor onze klanten kunnen neerzetten’, aldus Pertti Vanhanen, co-hoofd onroerend-goedbeleggingen bij ASI.

Aberdeen Standard Investments is de op een na grootste vastgoedbelegger van Europa en heeft 49 miljard euro aan vastgoedbezittingen onder beheer. De woningportefeuille omvat meer dan 15.000 woningen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er nog 3.400 woningen in aanbouw. De gezamenlijke waarde hiervan is 6,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel