nieuws

Zelfs Capelse kantoorbeleggingen zijn niet meer taboe

Beleggingen

Beleggingen in de eens verguisde kantorenmarkt Capelle aan den IJssel kunnen weer.

Zelfs Capelse kantoorbeleggingen zijn niet meer taboe
Riverside Offices Rivium Capelle aan den IJssel

Postcodegebied 2909 in Capelle aan den IJssel trekt meer kantoorinvesteringen dan de meeste postcodegebieden in Utrecht. Dat heeft Vastgoedmarkt becijferd bij het vergelijkend onderzoek naar de beleggingsmarkten voor kantoren in de regio’s Rotterdam en Utrecht. Daarbij bracht Vastgoedmarkt de spreiding van de beleggingen in beeld over de postcodegebieden.

Een consortium rond Signal Capital legde de hand op Riverside Offices aan de Schaardijk in Capelle aan den IJssel. Vooral daardoor komt het totaal voor postcodegebied 2909 (Fascinatio) op 36 miljoen euro. In de regio Utrecht zou dat goed zou zijn voor een zesde plaats, net boven Papendorp.

In totaal ging er in een jaar tijd 44 miljoen euro in Capelse kantoren zitten, verspreid over postcodegebieden 2909 en 2908. Signal Capital nam daarvan 28,8 miljoen euro voor zijn rekening met de aanschaf van Riverside Offices. De resterende 15 miljoen euro komt van vijf transacties door buitenlandse partijen en particulieren.

Signal Capital verwierf Riverside Offices als onderdeel van een portefeuille met elf kantoren. Het was bepaald geen bijvangst. Het Capelse kantorencomplex was goed voor een ruim derde van de totale prijs van 73 miljoen euro voor de portefeuille.

Zie ook de oktober-editie van Vastgoedmarkt, die 19 oktober verschijnt.

Reageer op dit artikel