nieuws

Tristan koopt 12 kantoorgebouwen

Beleggingen

EPISO 4, een fonds geadviseerd door Tristan Capital Partners, heeft voor 118 miljoen euro een Nederlandse kantoorportfolio aangeschaft.

Tristan koopt 12 kantoorgebouwen

Het gaat om 12 verschillende kantoren, voornamelijk gevestigd in Utrecht en Rotterdam, die zijn overgenomen van de Amerikaanse belegger DW Partners en zijn operationele partner Whitewood.

Twee in Utrecht gelegen kantoren vertegenwoordigen tweederde van de waarde van de deal. Een van deze kantoorgebouwen is een iconische toren, gebouwd in 2009 aan het Herculesplein in Utrecht Oost en uitstekend bereikbaar via openbaar vervoer. De totale kantoorruimte van 25.618 m2 is verdeeld over 22 verdiepingen en drie lagere gebouwen.

Daarnaast bevat de portfolio nog tien kleinere gebouwen die in ruimte variëren van 2000 m2 tot 6000 m2, voornamelijk gelegen in Rotterdam maar ook in Utrecht, Breda en Amsterdam. De kantoorgebouwen zullen volgens Tristan Capital profiteren van de snel verbeterende kantoormarkt en hebben veel ruimte voor waarde-toevoegende ontwikkelingen.

Utrecht kent een stevige bevolkingsgroei en is de derde kantorenmarkt van Nederland na Amsterdam en Rotterdam. De vraag naar ruimte is groot, terwijl het oude aanbod daalt door de ombouw van kantoren naar woningen om aan de gestegen vraag vanuit Amsterdam te kunnen voldoen. Ook op de kantorenmarkt zal Utrecht profiteren van de overloop uit Amsterdam, zo is de verwachting , net zoals het geval is bij de andere grote kantoormarkten in Nederland.

Whitewood, die al twee kantoorpanden voor Tristan beheert, blijft de lokale operationele partner voor dit kantorenportfolio.

Adviseurs van het EPISO 4-fonds voor de transactie waren: Houthoff, PWC, Savills, Search en Stevens van Dijck. DW Partners en Whitewood werden geadviseerd door AKD en PWC.

 

Reageer op dit artikel